Меню Закрыть

Мінералізація та вітаміни – Ваші помічники в зміцненні зубів

Dant-teeth-alt

Наші зуби представляють собою тип тканини з твердим зовнішнім шаром у вигляді емалі. Цей шар містить мінеральні складові, в основному фосфат кальцію з невеликою кількістю натрію, хлоридів та магнію. В разі демінералізації зубну емаль можуть пошкодити бактерії, що призведе до подальших проблем з ротовою порожниною.  Знаючи та виконуючи деякі профілактичні заходи, Ви з легкістю зможете насити зуби мінералами.


Ми вже писали раніше про догляд за ротовою порожниною, сьогодні ж стоматологічна клініка «Дант» розповість  як правильно харчуватись, щоб насити зуби необхідними вітамінами та мінералами.

Максимально обмежте використання цукру

Слід як можна менше вживати цукор, якщо Ви хочете наситити зуби мінералами, адже за його присутності швидко розмножуються бактерії. Також уникайте перероблених видів крохмалю, вони мають той самий вплив, що й цукор. Утримуйтесь від вживання газованих та інших солодких напоїв, якщо Вам дуже до вподоби солодощі  — краще обмежитись медом, який, між іншим, має антибактеріальні властивості та стевією ( трава, яка у 200 разів солодша за цукор та містить мало калорій).

Пийте більше води

В середньому, щоденно необхідно випивати 6-8 стаканів , або 1,5-2 літри чистої води, адже необхідно підтримувати водний баланс організму. Крім усього іншого, водний баланс збільшує слиновиділення, тим самим захищаючи зуби та насичує їх мінералами.

Приймайте вітаміни та харчові добавки з мікроелементами

Найнеобхідніші вітаміни  та мінерали для наших зубів це – вітаміни групи В, вітамін С, вітаміни А, Е, Д3, К2. Також лецитин, риб’ячий жир, цинк,  кальцій, йод, магній та інші. На сьогоднішній день існує безліч добавок, які містять всі необхідні вітаміни та мінерали. Обов’язково пройдіть консультацію та обстеження у свого  стоматолога,  лікар зможе підібрати та порекомендувати добавки, які підійдуть саме Вам.

Коли найкраще приймати вітаміни та мінерали

Перш ніж почати приймати ті чи інші корисні речовини, слід розібратися коли та в який час краще приймати вітаміни. 

Отже, зранку краще приймати вітаміни групи В та Йод;

В першій половині дня гарно засвоюються Залізо, разом з їжею та Цинк (поєднується тільки з вітаміном А), який теж треба приймати під час їжі;

Ввечері корисними будуть вітаміни С та Д3 а також Кальцій і хондропротектори ( в поєднанні з вітаміном С)

Магній можна приймати в будь-який час, але якщо разом з кальцієм для зміцнення кісток  — то ввечері;

Не грає ролі час прийому для таких корисних речових як Лецитин, Риб’ячий жир,  а також А,Е, К2 – всі вони приймаються разом в їжею.

Ми з радістю проконсультуємо Вас з приводу прийому необхідних корисних речовин для всієї родини, та підберемо саме ті, які підходять особисто Вам.

Чекаємо на Вас в стоматологічній клініці «Дант»!